– Hvad er en spiseforstyrrelse?

Mange tænker, at en spiseforstyrrelse handler om et ønske om at blive tynd og om mad og motion. Jeg vil dog påstå, at dette er lagt fra sandheden. En spiseforstyrrelse kan istedet ses, som en form for forstyrrelse af spisning, der er opstået på baggrund af et ‘forstyrret liv’. “You had a life disorder and you ate accordingly“. Mad og motion er blot midler, der bliver brugt til at forsøge at opnå en form for kontrol eller en vej ud af, at have det følelsesmæssigt svært.

Der er ikke noget klart svar på hvorfor man udvikler en spiseforstyrrelse. Nogle oplever at ‘spiseforstyrrelsen’ overtager deres liv og de ikke længere selv er i kontrol, men at det nu er spiseforstyrrelsen der styrer deres liv, tanker og handlinger.

Gennem mit flerårige arbejde med spiseforstyrrelsesbehandling er min viden blevet, at udvikling af spiseforstyrret tænkning og adfærd, mere handler om, hvad der ligger bag, end blot et ønske om tyndhed. For mange gemmer der sig svære følelser, tanker eller oplevelser, de ikke har fået bearbejdet eller ikke følte de kunne takle på andre måder. Sammen vil vi have fokus på hvilke omstændigheder, der gjorde at en spiseforstyrrelse fik plads i dit liv. 

Man kan blive sig selv igen og fri af sin spiseforstyrrelse. Livet kan se lysere ud og man kan genvinde et selvbillede, der ikke er smertefuldt. Men det kræver hjælp. Ved at lære at takle de svære følelser og tanker, kan du igen få modet til at slippe angsten for at blive tyk og turde slippe kontrollen/forlade spiseforstyrrelsen.

Spiseforstyrrelsesbehandling

Jeg har flere års erfaring med spiseforstyrrelsesbehandling. Sammen vil vi kigge på hvilke tanker og følelser der ligger bag og finde ro og styrke nok til at turde at begynde at slippe kontrollen med mad og motion.

Hvem kan få hjælp?

Måske er du bange for, om du er ved at udvikle en spiseforstyrrelse og du vil gerne have hjælp til at den ikke får overtaget.

Måske har du tidligere været i behandling for din spiseforstyrrelse og ønsker at fortsætte i terapi, så du kan holde fast i det du har lært i terapien og fortsætte på vejen ud af spiseforstyrrelsen.

Måske overvejer du at komme i behandling, men har brug for først, at tale med nogen, der kan hjælpe dig til at få modet.

Måske er du klar til at handle og har brug for en psykolog, med erfaring med spiseforstyrrelsesbehandling, til at støtte dig på vejen.

Er det nok bare at gå til psykolog?

Det er svært, at svare på, da det afhænger af hvor hårdt spiseforstyrrelsen har fået fat. Du er altid velkommen til at komme til en indledende samtale, enten alene eller med en ven eller et familiemedlem. Så kan vi sammen undersøge, hvad der vil være bedst for dig i din situation. I samtalen kan jeg rådgive og fortælle om de forskellige behandlingsmuligheder i psykiatrien, samt hvordan man kan gå i behandling hos mig.

Vil du gerne kontaktes?

Udfyld formularen nedenfor eller send en sms eller e-mail, så vil du blive kontaktet inden for én hverdag.

+45 91 53 30 28

Send sms til dette nr.

psykologikbh@protonmail.com

Send en mail til denne adresse.

Magstræde 17 sttv, 1204 København K